Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Osobiste konto PayPal a przyjmowanie płatności.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dylemat odnośnie serwisu PayPal, czy muszę koniecznie zakładać własną działalność gospodarczą bym mógł korzystać z ich usług pobierania pieniędzy na mojej stronie? Zależy mi na tym, by proces płatności był jak najpłynniejszy. Jeżeli na paypalu potrzebuje dane firmy i nie mam możliwości korzystania z ich usług to czy są jakieś inne serwisy pomagające w dokonywaniu płatności?

//Edit

A co myślicie dotpay?

,,Miecz przez­nacze­nia ma dwa os­trza. Jed­nym jes­teś ty."

~~Andrzej Sapkowski

Opublikowano

Prywatne konto nie wymaga podawania danych firmy. Można przyjmować płatności ze strony poprzez api paypal.

Inną sprawą jest polskie prawo, które zmusza do założenia działalności gospodarczej. Ale to zależy czy coś sprzedajesz, czy po prostu przyjmujesz dobrowolne darowizny.

gamedevmania.com

Opublikowano

Witam i przepraszam że się wtrącę, ale powiedzmy że mam strone na ktorej "sprzedaje" spiny do csgo, to jeżeli powiem że daje te skiny dobrowolnie, a ktoś bez przymusu mi wpłaci jakieś pieniądze na paypal, to robię wszystko zgodnie z prawem?

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

I <3 Node.js

Opublikowano

@syriusz118

No ale na stronie i tak będziesz miał napisane że np. xxx kosztuje 20 zł, więc nie dajesz tego za darmo, no a jeśli napiszesz że xxx jest za darmo a będziesz żądał pieniędzy np. podczas rozmowy PW, to stracisz klientów ale, nie wiem czy można za takie coś iść na policje. Więc nie wiem jak to chciałbyś zrobić. No chyba że to nie ma być sklep, tylko coś w formie bloga etc. gdzie "chwalisz się swoimi itemami" i coś wspominasz że możesz się ich pozbyć, a chętni muszą się z tobą skontaktować :P

No cóż Polacy kombinować umieją, to pewnie coś wymyśliłeś :P Pamiętaj jesteś w Polsce tu prawo jest na poziomie zaawansowanym :D

A że skarbówka nie chętnie przepuszcza pieniądze i jak się w jakiś sposób dowiedzą to możesz mieć problem  

Cześć...

Opublikowano

Witam i przepraszam że się wtrącę, ale powiedzmy że mam strone na ktorej "sprzedaje" spiny do csgo, to jeżeli powiem że daje te skiny dobrowolnie, a ktoś bez przymusu mi wpłaci jakieś pieniądze na paypal, to robię wszystko zgodnie z prawem?

@syriusz118

No ale na stronie i tak będziesz miał napisane że np. xxx kosztuje 20 zł, więc nie dajesz tego za darmo, no a jeśli napiszesz że xxx jest za darmo a będziesz żądał pieniędzy np. podczas rozmowy PW, to stracisz klientów ale, nie wiem czy można za takie coś iść na policje. Więc nie wiem jak to chciałbyś zrobić. No chyba że to nie ma być sklep, tylko coś w formie bloga etc. gdzie "chwalisz się swoimi itemami" i coś wspominasz że możesz się ich pozbyć, a chętni muszą się z tobą skontaktować :P

No cóż Polacy kombinować umieją, to pewnie coś wymyśliłeś :P Pamiętaj jesteś w Polsce tu prawo jest na poziomie zaawansowanym :D

A że skarbówka nie chętnie przepuszcza pieniądze i jak się w jakiś sposób dowiedzą to możesz mieć problem  

Istnieje coś takiego jak kwota wolna od podatku, na ten czas chyba coś na poziomie 2-3 tysięcy złotych na rok. PayPal oferuje opcje przelania pieniędzy jako zapłata za usługę, a zatem rozliczy z tego podatek, pozostanie jedynie pod koniec roku wpisać w PIT jaką sumę zgromadziłeś i jeśli się mieści w przedziale wolnym od podatku to nic nie zapłacisz dodatkowo

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

@Mr Fan Jest coś takiego jak prowadzenie działalności w sposób ciągły i zorganizowany, co jest równoznaczne z wymogiem posiadania działalności gospodarczej. I nie ma znaczenia ile zarabiasz.

gamedevmania.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...